Det händer att min dator och jag inte är helt överens och vi vet ju alla vad man gör när man försökt allt och inget hjälper. Man håller ner ”av-knappen” och hoppas att när man sen startar datorn igen ska allt fungera som det ska igen. Ibland fungerar det men ibland behövs ett nytt program eller kanske en total rensning av hårddisken och en nystart. 

Jag tror det är så för oss människor också. Oftast när det känns trist och vi inte presterar på topp behöver vi bara stänga ner en stund, få lite förnyad energi och sen fungerar vi hyfsat igen. Men, ibland behöver vi göra större förändringar, en nystart, för att fungera riktigt bra igen. En nystart innebär en risk att förlora något av det vi har idag men också en möjlighet att skapa något nytt, vinna något annat, bättre. 

Så om du upplever att du går på halvfart, att energin och glädjen inte riktigt finns där som du varit van vid – ta en funderare i hängmattan i sommar – kanske är det en nystart du behöver för att fungera riktigt bra nästa år? 

 

”Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Sail away from  the safe harbour. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

(Mark Twain)